2013.02.18.
10:19

Írta: rikybaba

Első alkalom

Február 16., szombat óta csak az első ajtón van felszállás a nagykovácsi buszra (63-as), úgyhogy ma reggel el is kezdődött stoppos kalandom. Éppen láttam elmenni egy buszt, amin valóban ott volt az első ajtónál a biztonsági szolgálat, és mindaddig nem nyílt ki a többi ajtó, amíg fel nem szálltak elől az utasok. Állt is vagy két percet a busz a megállóban. Előre látom, hogy milyen hőbörgések lehetnek/lesznek, aztán szépen mindenki megszokja az új helyzetet. 

Szóval beálltam az út szélére, pontosan oda, ahol már majdnem mindenki Hűvösvölgy irányába megy. Szemben egy mellékutca (akik a belsőbb utcákból jönnek lefele), mellettem a főút. Nagyjából 5 perc kitartó ujjfeltartás után meg is állt egy piros Ford (talán fiesta, de ígérem legközelebb jobban figyelek). A vezető hölgy, 30-35 körüli szimpatikus nő, feloldotta a centrálzárat, majd beszálltam. Hátul a 3 éves csöppség lesett, hogy mi történik, de útközben kiderült, hogy nem én vagyok az első delikvens. Az is kiderült, hogy a picur 5 hét után most megy először oviba, mert betegen nyomta az ágyat. 

Szóval kellemes tempóban mentünk az ovi irányába, a Kelemen László utca felé. Nagykovácsi ovijába nem vették fel a gyereket, úgyhogy minden nap be kell vinni odáig. 

Meg kell jegyeznem, hogy egy picit félek egyes vezetőktől, de a nő kifejezetten jól vezetett. Az a tempós, de kellemes stílus. :)

Egyébként jogsim 10 éve van, csak a kocsi nem jött még össze, de előbb utóbb aktuálissá válik. 

Az útra visszatérve, a nő teljesen ledöbbent, hogy mennyibe kerül a bérlet. Azt mondta, ő nagyjából 30k-t költ havonta a kocsira, ami két személynél már megérné. Nem beszélve arról, hogy szabadabb vagy és ha messzebbre mennél is kényelmesebb. Szüleim Csemőn élnek egy gyönyörű tanyán, hozzájuk lejutni nagyjából 3 óra, ez költségben úgy nézne ki, hogy: nagykovácsi bérlet (vagy jegy), Budapest bérlet, ami amúgy is van, vonatjegy 1500 Ft, plusz kocsival kijönnek értem Ceglédig. Ez saját kocsival nagyjából 2500 Ft és 1,5-2 óra lenne, ami nem biztos, hogy jobb, de mindenképpen kényelmesebb és hasznosabb is, ha valamit cipelni kellene. 

Mindent összevetve egy kellemes utazásban volt részem, és a Nagyhídnál fel is szálltam a 63-as villamosra, hogy tovább robogjak a Deák tér mellett lévő munkahelyem irányába. 

Ha valakinek lenne jó témája egy stoppos útra, ne habozzon, várom az ötleteket. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kovacsi-stoppos.blog.hu/api/trackback/id/tr815086442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása